Lengyel-magyar képzőművészeti kiállítás nyílik Győrben

Kultúra

Lengyel és magyar képzőművészek alkotásaiból nyílik nagyszabású kiállítás MOST-HÍD 2 címmel a győri Széchenyi István Egyetemen csütörtök délután – tájékoztatta az MTI-t kedden Kustán Melinda textiltervező iparművész, tanár.

A győri képzőművészeket tömörítő Art World Hungary Egyesület, a Lengyel Művészek és Tervezők Szövetsége és a Széchenyi István Egyetem együttműködésében létrejövő tárlaton 11 lengyel és 12 magyar művész mintegy 90 alkotását tekinthetik meg az érdeklődők.

A kiállítás előzménye az az egy évvel ezelőtti tárlat, amelyre a 900 képzőművészt összefogó Lengyel Művészek és Tervezők Szövetsége hívta meg a győrieket a Krakkói Műszaki Egyetem Kotlownia Galériájába, és amely a nemzeteket összekötő HÍD-MOST elnevezést kapta.

A két egyesület közötti együttműködés jegyében idén tavasszal két krakkói művész kiállítása volt látható a győri egyetemen, a Cziráki Lajos Kiállítótérben, legutóbb pedig szintén a kisalföldi megyeszékhelyen, a Triangulum Galériában rendeztek szakrális képzőművészeti tárlatot Metamorfózis címmel krakkói és győri művészek alkotásaiból.

A csütörtökön 17 órakor, a Széchenyi István Egyetem Új Tudástér emeleti galériájában nyíló kiállítás fővédnöke Körmendy Adrienne krakkói főkonzul.