Összefogtak a magyar könyvkiadók

Kultúra

Tizenkét kiadó közel 15 ezer könyvét tették elérhetővé a mai napon a www.szaktars.hu oldalon.

A Szakkiadók Társulása, röviden SZAKTÁRS adatbázis portál azzal a céllal jött létre, hogy egy közös felületen gyűjtse össze és korszerű módon tegye közzé a legfontosabb magyar szakkönyvkiadók műveit. Célunk, hogy minden csatlakozott kiadó minden műve egységesen, kereshető formában váljon elérhetővé, legyen szó a legrégebbi vagy akár a legfrissebb kiadványokról.

A szolgáltatás a hazai tudományos és szakkiadványok körének egy újabb fontos szegmensét igyekszik lefedni, jól illeszkedve az Arcanum Adatbázis Kiadó által korábban már életre hívott hasonló célú portálok sorába. A periodikumok, a legfontosabb lexikonok és alapművek , a közgyűjtemények anyagai és publikációi mellett, mostantól a friss szakirodalom és a teljes kiadói portfoliók segítik a SZAKTÁRS-on keresztül a minden korábbinál gyorsabb, komplexebb és kényelmesebb munkavégzést, tanulást, forrásokhoz való hozzáférést.

A portálhoz csatlakozott kiadók művei mindenki számára szabadon kereshetők, a tartalmak hozzáféréséhez azonban jelenleg intézményi előfizetés szükséges. A szolgáltatást megrendelő felsőoktatási intézmények hallgatói számára Shibboleth rendszeren keresztül otthoni hozzáférést is biztosítunk.

A könyvek egyelőre április 23-ig tölthetők le.

szaktars.hu