Hétvégén rendezik a 15. Tündérfesztivált Sopronban

Kultúra

Szombaton és vasárnap, 15. alkalommal rendezik meg a soproni Erzsébet-kertben a Tündérfesztivált, amelynek “díszvendégei” ezúttal a méhek lesznek – tájékoztatta a szervező Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. az MTI-t.

A hétvégén a kert 77 pontján várják a tündéreket és a manókat különféle programokkal: szabadtéri játékokkal, interaktív feladatokkal és virágos ligetekkel.

Szombaton koncertet ad a Méhek zenekar, táncra perdülnek a Sopron Balett tündérei és megszólalnak T. Horváth József dalai. Másnap fellépnek mások mellett a Dirty Dance Sopron Egyesület táncosai, emellett lesz Kalap Jakab-koncert és Kalimba gyermekgospel.

Mindkét nap tartanak légtáncbemutatót, a soproni óvónők élő népmesélésre készülnek, de a látogatók a nagyi-unoka produkcióknak is tapsolhatnak.

Mindeközben a látogatók ismereteket szerezhetnek például a méhek védelméről, a rovarvilág titkairól.

Lesz látványméhészet, többfelé méz- és mézessütemény-kóstoló, emellett csaknem ezer gyermek által készített papírvirággal “méhlegelővé” varázsolják a parkot.

A szombaton 11 órakor kezdődő viseletversenyen a méhecskés jelmezeket különdíjban részesítik.

A Pro Kultúra közlése szerint a 77 játszóhely többségét olyan soproni civil szervezetek, művészeti csoportok, sportegyesületek, alapítványok és magánszemélyek töltik meg élettel, akik mindannyian a soproni gyerekek testi, lelki, szellemi és érzelmi fejlesztésén fáradoznak.