Szeged, virág és vallás, zsinagóga, orgona

A bécsi Stephansdom orgonistája játszik karácsonykor Pannonhalmán

Kultúra

Karácsony másnapján, december 26-án a bécsi Stephansdom orgonaművésze, Konstantin Reymaier atya ad koncertet a pannonhalmi Szent Márton-bazilikában – közölték az esemény szervezői kedden az MTI-vel.

A Pannonhalmi Főapátság idén a Zarándoklat témája köré szervezte kulturális és spirituális programjait. Ennek jegyében ad Pannonhalmán orgonakoncertet Konstanin Reymaier – olvasható a közleményben.

Azt írják, hogy a bécsi Stephansdom orgonistája világszerte elismert művész. Koncertkörútjai során bejárta Európát, Észak-Amerikát és a Közel-Keletet. Teológiai tanulmányai mellett végezte el a Bécsi Zene- és Előadóművészeti Egyetemet. A művész nemcsak neves orgonista, de saját darabokat is ír. Zeneszerzői munkásságát a Schwäbisch Gmünd-i Európai Egyházzenei Fesztiválon is elismerték, a Nemzetközi Zeneszerzői Verseny díjazottja is volt.

A tájékoztatás szerint az osztrák orgonista december 26-án két hangversenyen is játszik a pannonhalmi Szent Márton-bazilikában: 13 óra 30 perctől, majd 15 óra 30 perctől. Saját improvizációja mellett Marcel Dupré, Johann Sebastian Bach és Edward Elgar egy-egy darabját adja elő.

Bővebb információ a www.foapatsagturizmus.hu weboldalon található – áll a közleményben.