Könnyek között mesélt egy kerekesszékes nő: megtagadta tőle a segítséget a MÁV alkalmazottja

Ország

Éva egy kétszer négy órás út gyötrelmeit osztotta meg a világgal.Orosházáról Budapestre és onnan vissza volt kénytelen vonatozni Éva, akit egy gyerek is elkísért útján. A nő egy Facebook-videóban számolt be hihetetlen kálváriájáról – vette észre a Népszava.

A gondok Békéscsabán kezdődtek, ahol a segítségül kirendelt vasúti alkalmazottak a Szolnok felé tartó szerelvény

kerékpárszállító kocsijába akarták betenni a kerekesszékes utazót és „a gyereket”, de Éva nem volt hajlandó oda beszállni. Ezen aztán összeszólalkozott az alkalmazottakkal, ezért saját kezén felugrált egy normál kocsiba.

Szolnoktól Budapestig egy előtérben utaztak, ugyanis a kocsik utasterébe nem jutottak volna be, akadálymentes változat pedig nem állt rendelkezésre.

Visszafelé, a Szolnokra tartó vonaton akadálymentes kocsiban utaztak, az akadálymentes vécébe viszont nem fért be a kerekesszék. Majd a Békéscsabára tartó szerelvényre ismét a kezén kellett felugrálnia, és bár az egyik vagonban biztosítottak számára helyet, csak hát ezen a vonaton egyáltalán nem tudott elmenni vécére.

Békéscsabán, az orosházi vonatra való átszállás már veszekedésbe torkollott, itt az egyik – reggel még segítőkésznek tűnő – vasutas kijelentette,

hogy nem fog segíteni sem a leszállásnál, sem az orosházi vonatra való felszállásnál.

A mozgássérült nő mind a MÁV-nál, mind az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál megteszi ügyében a megfelelő lépéseket.