Ittasan vezettek, balesetet okoztak

Rendőrség

2020. július 17-én Győrladaméron , a Szent István úton egy 50 éves barbacsi férfi  közlekedett i gépkocsijával,  közlekedése során azonban járműve sebességét nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg, így letért a menetiránya szerinti bal oldali útpadkára, majd az árokba hajtott, ahol autójával egy tájékoztató jellegű sebességmérő táblának ütközött.

A baleset során a gépkocsivezető megsérült.

A rendőrök vele szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. A sofőr adatainak ellenőrzésekor az is kiderült, hogy a férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, illetve eltiltás hatálya alatt vezetett.

Ugyanazon a napon egy Opel gépkocsit vezető férfi közlekedett Győrben, aki a haladása során a kereszteződésbe úgy hajtott be, hogy az elsőbbségadásra kötelező táblát nem vette figyelembe, ezért összeütközött egy Ford tehergépkocsival. A balesetet okozó 19 éves mosonmagyaróvári járművezetővel szemben alkalmazott légalkoholmérő készülék szintén pozitív értéket mutatott. Az adatainak vizsgálatakor az is kiderült, hogy ennek a járművezetőnek sincs jogosítványa. A balesetben a Ford utasa megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

A Győri Rendőrkapitányság mindkét sofőrrel szemben ittas járművezetés vétsége miatt büntetőeljárást indított.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.