Vádemelés a férfi ellen, aki a szakítás miatt fel akarta gyújtani albérletüket

Rendőrség

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 31 éves férfi ellen, aki 2020 szeptemberében – mivel élettársa szakítani akart vele -, fel akarta gyújtani közös albérletüket.

Az ügyészség vádirata szerint az elkövetéskor 31 éves férfi 2020 nyarától élettársával egy soproni lakásban éltek albérletben. Kapcsolatuk azonban fokozatosan megromlott, és mikor a párja be akarta fejezni, akkor a vádlott megfenyegette, hogy fel fogja gyújtani közös albérleti lakásukat.

Végül a férfi 2020 szeptemberében, mikor ittasan, egyedül volt otthon nyílt lánggal meggyújtotta a szekrényen lévő műanyag virágcsokrot, a tűz pedig elkezdett átterjedni a polcon lévő nejlontáskákra, és füstölőre. A terhelt ezek után távozott a lakásból, és a lépcsőházból még telefonon közölte élettársával, hogy „Megtettem, felgyújtottam.”

A ház többi lakója észlelte a lakásból kiáradó fekete füstöt, és értesítették a tűzoltókat, valamint a vádlottat is megállították, aki erre visszatért a füsttel telt lakásba, ahol megpróbálta eloltani a tüzet, majd távozott. Végül a kiérkező tűzoltók még egy pohár vízzel oltották el a műanyag csokrot.

A vádlott a lakást később kifestette, és a tűzoltók által a behatoláskor megrongált ajtóban keletkezett közel 100 00 forintos kárt is megtérítette a tulajdonosnak.

A terheltet közveszélyokozás bűntettének kísérletével vádolja az ügyészség, vele szemben – nyolc évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Az ügyben a nyomozást a Kapuvári Rendőrkapitányság folytatta le, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Kép: illusztráció.