Engedély nélkül bontott autókat, a veszélyes hulladékot tárolt az udvaron egy férfi

Rendőrség

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 69 éves férfi ellen, aki az udvarán engedély nélkül bontott gépjárműveket, és a felesleges hulladékot tárolt.

Az ügyészség vádirata szerint a 69 éves vádlott egy Csorna melletti településen élt családi házban. A férfi azért, hogy nyugdíját kiegészítse, használt autókat vásárolt, melyeket az udvaron szétbontott. A használható alkatrészeket eladta, vagy hulladékként leadta, míg a használhatatlanná vált dolgokat az udvarán tárolta.

2020 őszén egy hatósági ellenőrzés során már több mint 4,7 millió Ft hulladékgazdálkodási bírságot szabtak ki a vádlottal szemben, ő azonban ezt követően sem hagyott fel jogtalan tevékenységével.

A terhelt ezt követően is folytatta a járművek bontását, és a 2021 nyarán végzett ismételt ellenőrzés során az udvaron 34 db, az ingatlan melletti közterületen pedig 3 db bontásban lévő járművet találtak, melyek veszélyes hulladéknak minősülnek.

A férfi sem az autóbontáshoz, sem a hulladékgazdálkodási tevékenység végzéséhez nem rendelkezett engedéllyel.

A terheltet hulladékgazdálkodás rendjének megsértése minősített esetével vádolja az ügyészség, vele szemben öt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Az ügyben a nyomozást a Csornai Rendőrkapitányság folytatta le, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.