Kutyatámadás

Brutális kutyatámadás Győrben

Rendőrség

Kitört a kutya a kenneljéből, átment egy másik ingatlan udvarára, ott megtámadott és összeharapdált egy hölgyet, majd azonnal elpusztított egy, az udvaron lévő kisebb kutyát. A Győri Járási Ügyészség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a nagytestű kutya tulajdonosával szemben.

A vádirati tényállás szerint a kutya tavaly ősszel Győrben a fejével tört ki a kenneljéből, majd egy másik ingatlan udvarára átment. Ott az udvaron lévő sértettre támadt, őt másfél méterrel odébb lökte, majd a földre eső sértett nyakára támadt. A földön fekvő sértett a kezével védte a nyakát, így a kutya a sértett kezét harapta meg több helyen, emellett megharapta és megmarcangolta a sértett bal lábát is.

A sértett támadását a sértett anyjának közbeavatkozása szakította félbe, ekkor a kutya az udvaron lévő kistestű kutyát támadta meg, melyet olyan erővel harapott meg, hogy az azonnal elpusztult.

A kutya támadása következtében a sértettnek a harapott sebzések mellett combcsonttörése keletkezett, mely sérülés esetében maradandó fogyatékosság kialakulása sem zárható ki. A harapott sebzések gyógyulását követően hegek kialakulásával bizonyosan számolni szükséges.

Az ügyben a nyomozást a Győri Rendőrkapitányság munkatársai végezték el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Kép: illusztráció.