gyógyszer illusztráció

Gyógyszerekkel próbálta megmérgezni a férjét a győri nő

Rendőrség

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy nővel és a látóként működő tanácsadójával szemben, akik a férfit a saját gyógyszereivel próbálták megmérgezni.

A vádirati tényállás szerint a jelenleg 42 éves nő férje 2017-ben olyan súlyos motorbalesetet szenvedett, hogy egyik lábát térd alatt amputálták, és a fájdalomcsillapítók mellett is szedett gyógyszereket. A felesége kezdetben ápolta a férjét, majd interneten megismerkedett egy 10 éves szabadságvesztés büntetését töltő férfival, akivel érzelmi viszonyba keveredett.

Ezt követően kereste fel a feleség a magát látónak tartva jóskártyavetéssel, energiaküldéssel, „angyal terápia” révén csakra és aura tisztítással foglalkozó jósnőt, akitől a megismert férfival kapcsolatban szerelmi kötést, férjével kapcsolatban azt kérte, hogy segítsen neki ezoterikus módszerekkel, hogy férje elhagyja őt. A szolgáltatásokért a feleség 64 alkalommal fizetett 1.500 forint és 300.000 forint közötti összegeket a jósnőnek.

2021-2022. években a feleség sürgetni kezdte a jósnőt és számon kérte, hogy meddig kell még férjét elviselnie. Közeledett ugyanis új párja szabadulásának 2022 nyári időpontja. 2022 tavaszán a feleség elhatározta, hogy a férje gyógyszereinek gyógyhatású készítményeinek megvonásával, kicserélésével, adagolásuk megváltoztatásával megöli a férjét, melyhez a jósnőtől kért rendszeresen tanácsokat.

Mivel a feleség cselekménye előidézte a férje állapotának rosszabbodását, azonban halálát nem, szerelme szabadulása előtti napon a feleség a férjének az elfogyasztott alkoholra nyugtatókat adott, amitől a férfi kábult lett, összefüggéstelenül beszélt. Három nap múlva a férfi olyannyira zavart volt, hogy öngyilkossági szándékáról kezdett beszélni, amit a felesége helyeselt és még több gyógyszert, köztük újabb nyugtatókat adott be neki. A férfit végül delíriózus állapotban egy másik hozzátartozója szállíttatta kórházba.

Mikor néhány hét múlva a nő megtudta, hogy férje hazajöhet a kórházból, a jósnővel megbeszélték, hogy hiba volt a férfi kórházi ellátása, folytatni kell a gyógyszerek adagolásának megváltoztatását. Erre a nyomozó hatóság fellépése miatt már nem került sor.

A férj gyógyszereinek keverése tartósan és hosszú távon egészségkárosodási kockázatot jelentett és nem kizárt, hogy a sértett súlyos egészségromlását vagy halálát eredményezte volna.

A vádlott terhére rótt bűncselekmény életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

A nyomozást az ügyben a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai végezték el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Törvényszék fogja meghozni.

Kezdőkép: illusztráció.