Letette kézlenyomatát Jamie Lee Curtis Hollywoodban

Világ

A színésznő október 12-én, helyi idő szerint délelőtt 11 órakor hivatalosan is beírta nevét a Hollywood-i hírességek sorába. Hagyományos ünnepség keretében lábnyomát, kéznymát és aláírását örökítették meg cementben a TLC Kínai Színház előtt.  1927 óta mindössze 337 színészt érhetett a megtiszteltetés – Jamie Lee Curtis a 338. a sorban.

“Csupán a kezemet mártottam meg a betonban, nem pedig Nobel-díjat kaptam űrkutatásért.”

– Jamie Lee Curtis.

Az édesapja, a szintén világhírű Tony Curtis által félig magyar származású színésznőt két barátja és egyben pályatársa méltatta a ceremónián. Mindketten már kéz- és láblenyomatokkal rendelkező, világhírű színészek, Melanie Griffith és Arnold Schwarzenegger.

Melanie Griffith az emelte ki beszédében, hogy a Jamie Lee Curtis Azzá vált, akivé ő akart lenni” és nem hagyta, hogy a kíméletlen filmszakma vagy a média elvárásai mássá formálják őt. Kalifornia volt kormányzója, Arnold Schwarzenegger pedig közös filmjükre, a True Lies  – Két tűz között (1994) című filmre hivatkozva méltatta Curtis kiemelkedő szakmai munkásságát.

Az emelkedett hangulatú ünnepségen Jamie Lee Curtis maga is elérzékenyült, amikor azt mondta, hogy életében a legbüszkébb a családjára, a 38 éve tartó házasságára, a két gyermekére, akik már mindketten házasok. Valamint büszke  a sok barátjára, akiknek – úgy véli – fontos szerepet tölt be az életükben.

A színésznő később egy riporter kérdésére elmondta, hogy nem mondhatná, hogy álma volt kéz- és láblenyomatot kapni a TLC Kínai Színház előtt, hiszen ahogy nevetve kommentálta “Csupán a kezemet mártottam meg a betonban, nem pedig Nobel-díjat kaptam űrkutatásért.Majd hozzátette, hogy nagy megtiszteltetés számára, hogy ma itt lehetett és a filmtörténet nagyjainak gyűjteményében őt is megörökítették.

A színésznő a Halloween filmek kapcsán kapta meg az elismerést, melyben 44 éven át játszotta ugyanazt a karaktert és átírta játékával a horror műfaját. A sorozat utolsó darabjának – a Halloween véget ér-nek – tegnap tartották a díszbemutatóját Hollywoodban, azonos helyszínen, a TLC Kínai Színházban. A film Magyarországon is megtekinthető a jövő héttől a UIP Duna Film forgalmazásában.

– Vida Virág –

Kezdőkép: Vida Virág