Családi konfliktus miatt támadt anyjára a sámsonkerti asszony

Helyi hírek Ország

A vádlottnak sohasem volt jó a viszonya az édesanyjával, a köztük lévő konfliktusok már a vádlott gyermekkorától elkezdődtek.

Miután a vádlott családot alapított és gyermeke is született, több éven keresztül nehezen volt megoldható a lakhatásuk, több településen is laktak bérelt lakásban, illetve időszakonként befogadta őket a sértett is a nyírábrányi házba, ahol ő maga is szívességi lakáshasználóként élt másik gyermekével.

A rendszeres költözködés miatt a vádlottnak több személyes holmija maradt az édesanyjánál.

2018. május 25-én a délelőtti órákban a vádlott felkereste a sértettet a nyírábrányi háznál és arra kérte, engedje meg azt, hogy egy ideig nála maradjon. Az anyja a kérését megtagadta, de megengedte neki, hogy aznap ott maradhat, amíg a házban lévő holmijait összeszedi.

A vádlott a teljes napot a házban töltötte, azonban közte és az anyja között folyamatos viták és veszekedések robbantak ki. 2018. május 25-én 18 óra körüli időben a sértett az udvarról bement ház egyik szobájába. Ezt észlelve a vádlott hátulról minden szó nélkül rátámadt, a haját megragadta, majd trágár módon szidalmazta. A konfliktus során a sértett védekezett, kölcsönösen tépték egymás haját és ruházatát, miközben a vádlott az anyját a hajánál fogva behúzta egy másik szobába, ahol elővett egy konyhakést, miközben egyik kezével fogta az anyja haját, jobb kezével erőteljesen megszúrta a sértett hasát.

A sértett észlelve a szúrást megragadta a vádlott kezét és sikerült tőle elvenni a kést, majd kiszaladt és a szomszédoktól próbált segítséget kérni. Ez idő alatt a vádlott telefonon bejelentést tett a rendőrségre, miszerint az anyja saját magát megszúrta.

Az Országos Mentőszolgálat rövid időn belül kórházba szállította a sértettet, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A vádlott bántalmazása következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló, áthatoló, a hasüreg megnyílásával járó életveszélyes szúrt sérülést szenvedett.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a letartóztatásban lévő vádlott ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. Vádiratában börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a törvényszék az elkövetés eszközéül használt kést kobozza el.