Kiskutyákat akartak megenni Borsodban

Helyi hírek Ország

Még időben sikerült megmenteni öt kiskutyát, amiket állítólag azért hizlaltak fel, hogy később megehessék őket.

Bors úgy tudja, az államvédelmisek lakossági bejelentés alapján kezdtek el vizsgálódni egy házban, ahol a hathetes kutyakölyköket tartották.

Fel sem fogjuk, hogy ez megtörténhetett. Borsodból, egy helyi állatvédő szervezettől vettük át ezeket a piciket. A kimenekítés már önmagában is szomorú hír, de amikor megtudtuk, hogy élelmezési célra tartották őket, elállt a szavunk

– mondta a lapnak a Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány elnöke, Merza Rita. Mint kiderült, a helyszínen talált csontok és maradványok arra utalnak, hogy korábban már ettek más kutyákból is.

A kutyakölyköket moslékkal etették, az anyjuktól pedig elzárva tartották. Az információk szerint a feltehetőleg külföldi gyanúsítottak szökés közben magukkal vitték a kölykök anyját is, illetve egy kiskutyát nem sikerült megmentenie a szervezetnek, ugyanis elpusztult. Merza Rita elmondta, a kutyusok az elején bizalmatlanok voltak, de mostanra sokkal jobban érzik magukat.

Hála Ritának és az alapítványnak, az 5 kiskutya most már biztonságban van, ám mint elmondta, egyáltalán nem egyedi eset a mostani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.