Megállapodott az Audi Hungaria a bérekről a szakszervezettel

Helyi hírek

Megállapodott az Audi Hungaria Zrt. és az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) az idei bérekről, miután a szakszervezet a pénteken megtartott bizalmi gyűlésén elfogadta a vállalat újabb ajánlatát – közölte a győri székhelyű járműgyártó vállalat az MTI-vel.

A közlemény szerint a vállalat az idei évi inflációt egységes 17 százalékos alapbéremeléssel kívánja figyelembe venni április 1-től, emellett felajánlja a mozgóbér három százalékának beépítését az alapbérbe ez év július 1-től.

A bérmegállapodás időtartamára az Audi Hungaria változatlanul egy évet javasol, 2023. április 1. és 2024. március 31. között.

Az ajánlat alapján az Audi Hungaria az idén négy alkalommal – az áprilisi, a júniusi, a szeptemberi és a decemberi bérrel – bruttó 330 ezer forintot fizet ki, a jubileumi év alkalmából pedig további egyszeri, bruttó 330 ezer forintot fizet a munkavállalóknak, amit a júniusi bérrel teljesít a vállalat.

Az Audi Hungaria és az AHFSZ között február 2-án kezdődtek a bértárgyalások.

A jelenleg érvényes bérmegállapodás március 31-ig hatályos.

A győri székhelyű Audi Hungaria Zrt. az Audi konszern tagja, az Audi és Volkswagen konszern központi motorszállítója.

Tavaly 8,436 milliárd euró (3274,9 milliárd forint) árbevételt ért el a vállalat, adózott eredménye pedig 343 millió euró lett (133,1 milliárd forint).

Tavaly 1 677 545 motort gyártottak Győrben, járművekből pedig 171 134 darab készült.

Az Audi Hungaria Zrt. tavaly év végén 11 957 embert foglakoztatott.

(MTI)